Biografi

Kemisten som blev kommunikatör
– omstrukturerad, planlös eller ja varför inte innovativ och ganska smart.

Ja hur blev det nu så….1990 ville jag arbeta med miljö på ett företags- och samhällsekonomiskt sätt. Var lite för tidig så jag fick bygga ihop min egna utbildning, började med kemiingenjör. Examensarbete på Preems oljeraffinaderi i Lysekil, blev till fast jobb som miljöingenjör, designade reningsverk, byggde ledningssystem, tillståndsärenden, miljörätt och en massa därtill. Hus på landet och båt till jobbet, från en fjord till en annan, en långhårig vilde.

Ett samtal byttes båten till tunnelbana och jobbet till miljösamordnare för Preem på huvudkontoret i Stockholm. Helt plötsligt kastades vilden till röda mattor, champagne, kaffe latte och undrade smått vad en tall gjorde mitt på badstranden. Jo då han jobbade med nästan allt inom miljö och hållbarhet. Klassificering, biodrivmedelsstrategier, tillstånd, talare, miljörätt, kontaminerad mark, branschorganisationer, hållbarhet, bioraffinaderier, hemsidor, kommunikation, ledningssystem, utbildningar, förhandlingar, politik, klimatneutrala godstransporter, vraksanering, forskningsprojekt, miljöfordon, fartyg, logistik…ja grymt kul jobb i ett underbart företag. Att få jobba på tvären med ett ämnesområde i ryggen.

Så tillbaks till början, hur skapar man då den ekonomi, avkastningen och drivkrafter både internt och externt? Strategier som verkade som en enhet oavsett ur vilket perspektiv och därtill kommunicerade i sig själv blev nyckeln. Så blev den extroverta kemisten inte bara miljö och hållbarhetsexpert utan nu även strateg och kommunikatör. Så starta eget blev en själv klarhet. Mekanismerna passade sig utmärkt för alla utveckling och ger direkt ekonomisk avkastning från tidigt skede. Så forskning, samverkansprojekt, organisationer och företag blev den breda kundstocken. Det tog några år att nå hit och vem vet vad som finns bakom nästa dörr. Ja möjligheterna är oändliga så ta till vara på dem. Öppenhet, bredd och nyfikenhet öppnar dörren- kreativitet, orädsla och uthållighet ger lösningarna.

Leave a Reply